Doba přípravy do 20 minut
Kefírové lívance s mákem a malinami
Ingredience:
- 30 g ovesných vloček
- 1 čl lněného semínka
- 1 PL máku
- 170 ml kefíru
- špetka jedlé sodyy
- skořice
- 100 g malin
Příprava pokrmu
Ovesné vločky, lněné semínko a mák rozmixujeme v mixéru na mouku, přidáme špetku jedlé sody, dle chuti skořici, 100 ml kefíru a rozmícháme na těsto.
Necháme chvilku odpočinout.
Na vymazané teflonové pánvi opékáme lívance u obou stran.
Posypeme malinami nebo můžeme zalít malinovým pyré, postrouháme hořkou čokoládou, dle chuti doplníme čerstvou meduňku.
Zbytek kefíru (cca 70 ml) vypijeme zvlášť, je lahodný a osvěžující!