Doba přípravy do 60 minut

Cuketový bezlepkový perník bez cukru 

Ingredience:

  • 350 g cukety 
  • 50 g sušených šcestek 
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mletého máku
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1/2 hrnku kukuřičné mouky
  • 1,5 čl jedlé sody
  • 1 čl koření do perníku
  • 2 PL čekankového sirupu 

Příprava pokrmu

Cuketu nastrouháme najemno a vodu nesléváme. Švestky rozmixujeme najemno v mixéru.

Smícháme suché suroviny dohromady, přidáme švestky a postupně přidáme olej, podmáslí a sirup.  Nakonec přidáme cuketu. 

Troubu rozehřejeme na 180 st, horkovzdušnou na 160 st.

Těsto nalijeme do připravené formy (středně velké). Pečeme cca 30 – 45 minut, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. 

Hotový perník můžeme polít hořkou čokoládou a posypat kokosem.