Doba přípravy do 60 minut
Cuketový bezlepkový perník bez cukru
Ingredience:
- 350 g cukety
- 50 g sušených šcestek
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mletého máku
- 1 hrnek podmáslí
- 1/2 hrnku kukuřičné mouky
- 1,5 čl jedlé sody
- 1 čl koření do perníku
- 2 PL čekankového sirupu
Příprava pokrmu
Cuketu nastrouháme najemno a vodu nesléváme. Švestky rozmixujeme najemno v mixéru.
Smícháme suché suroviny dohromady, přidáme švestky a postupně přidáme olej, podmáslí a sirup. Nakonec přidáme cuketu.
Troubu rozehřejeme na 180 st, horkovzdušnou na 160 st.
Těsto nalijeme do připravené formy (středně velké). Pečeme cca 30 – 45 minut, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.
Hotový perník můžeme polít hořkou čokoládou a posypat kokosem.