Doba přípravy do 30 minut
Ovesné sušenky s mandlemi a jablkem
Ingredience:
-
2 jablka
-
2 hrnky jemných ovesných vloček
-
2 PL sekaných mandlí
-
2 PL slunečnicových semínek
-
2 PL mletého lněného semínka
-
1 hrnek kokosové zakysané smetany
-
1 PL sekané hořké čokolády
-
1/2 prášku do pečiva
-
1 PL čekankového sirupu
- skořice, dle chuti mletý kardamom
Příprava pokrmu
Jablíčka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Troubu rozpálíme na 200 st.
Ovesné vločky smícháme s práškem do pečiva, sekanými mandlemi, slunečnicovým semínkem a drceným lněným semínkem.
Přidáme skořici a kardamom a promícháme.
Smícháme se strouhanými jablíčky, přidáme kokosovou zakysanou smetanu (Lidl nebo Kaufland – či prodejny zdravé výživy) – lze nahradit klasickým jogurtem a přidáme čekankový sirup.
Vše zamícháme.
Na pečící papír klademe lžící těsto a lehce rozmáčkneme na placičku.
Pečeme v troubě cca 15 minut.