Doba přípravy do 20 minut

Celerová pomazánka se žervé

Ingredience:

  • 130 g strouhané kořenové zeleniny (celer a mrkev), ředkvičky
  • 1/2 srouhaného jablka
  • 80 g žervé
  • 1 čl kvalitní majonézy
  • sůl, pepř
  • 1 čl šťávy z citrónu
  • čerstvé bylinky nebo výhonky na ozdobu

Příprava pokrmu

Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno na struhadle. 

Přidáme strouhané jablko, šťávu z citrónu a promícháme.

Přidáme žervé, majonézu a vidličkou dobře promícháme.

Dochutíme dle potřeby solí a pepřem.

Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. 

Pomazánku natřeme na chleba, poklademe plátky ředkviček a posypeme sekanými bylinkami.