Doba přípravy do 20 minut
Celerová pomazánka se žervé
Ingredience:
- 130 g strouhané kořenové zeleniny (celer a mrkev), ředkvičky
- 1/2 srouhaného jablka
- 80 g žervé
- 1 čl kvalitní majonézy
- sůl, pepř
- 1 čl šťávy z citrónu
- čerstvé bylinky nebo výhonky na ozdobu
Příprava pokrmu
Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno na struhadle.
Přidáme strouhané jablko, šťávu z citrónu a promícháme.
Přidáme žervé, majonézu a vidličkou dobře promícháme.
Dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Pomazánku natřeme na chleba, poklademe plátky ředkviček a posypeme sekanými bylinkami.