Doba přípravy do 60 minut
Čočková sekaná
Ingredience na 1 porci:
-
60 g čočky (červená, žlutá, hnědá, zelená)
-
150 g zeleniny (cibule, mrkev, celer)
-
1 PL žitných vloček, 1 PL drceného lněného semínka
-
1 PL oleje
-
hrst sekané petrželky
-
sůl, pepř, bobkový list, česnek, majoránka, drcený kmín, lahůdkové droždí
Příprava pokrmu
Čočku několikrát propláchneme a necháme chvilku namočit, vodu slijeme. Dle návodu uvaříme čočku s bobkovým listem doměkka.
Zeleninu omyjeme, oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, mrkev a celer nastrouháme nahrubo. Orestujeme na oleji, přidáme pepř, kmín a špetku soli.
Změklou zeleninu v míse smícháme s uvařenou čočkou, ochutíme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a majoránkou. Přidáme petrželku, vločky a drcené lněné semínko a rukama propracujeme v kompaktní hmotu. Vložíme do formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme žitnou moukou. Pečeme v troubě na 180 st cca 45 minut.
Necháme chvilku vychladnout, aby se nám dobře krájela.
Semínka používáme od 3. fáze programu.