Doba přípravy do 60 minut

Čočková sekaná

Ingredience na 1 porci:

  • 60 g čočky (červená, žlutá, hnědá, zelená)

  • 150 g zeleniny (cibule, mrkev, celer)

  • 1 PL žitných vloček, 1 PL drceného lněného semínka

  • 1 PL oleje

  • hrst sekané petrželky

  • sůl, pepř, bobkový list, česnek, majoránka, drcený kmín, lahůdkové droždí

Příprava pokrmu

Čočku několikrát propláchneme a necháme chvilku namočit, vodu slijeme. Dle návodu uvaříme čočku s bobkovým listem doměkka.

Zeleninu omyjeme, oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, mrkev a celer nastrouháme nahrubo. Orestujeme na oleji, přidáme pepř, kmín a špetku soli.

Změklou zeleninu v míse smícháme s uvařenou čočkou, ochutíme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a majoránkou. Přidáme petrželku, vločky a drcené lněné semínko a rukama propracujeme v kompaktní hmotu. Vložíme do formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme žitnou moukou. Pečeme v troubě na 180 st cca 45 minut.

Necháme chvilku vychladnout, aby se nám dobře krájela.

Semínka používáme od 3. fáze programu.