Doba přípravy do 20 minut

Kefírové lívance s mákem a malinami

Ingredience:

  • 30 g ovesných vloček
  • 1 čl lněného semínka
  • 1 PL máku
  • 170 ml kefíru
  • špetka jedlé sodyy
  • skořice
  • 100 g malin

Příprava pokrmu

Ovesné vločky, lněné semínko a mák rozmixujeme v mixéru na mouku, přidáme špetku jedlé sody, dle chuti skořici, 100 ml kefíru a rozmícháme na těsto.

Necháme chvilku odpočinout.

Na vymazané teflonové pánvi opékáme lívance u obou stran.

Posypeme malinami nebo můžeme zalít malinovým pyré, postrouháme hořkou čokoládou, dle chuti doplníme čerstvou meduňku.

Zbytek kefíru (cca 70 ml) vypijeme zvlášť, je lahodný a osvěžující!