Doba přípravy do 30 minut

Ovesné sušenky s mandlemi a jablkem  

Ingredience:

  • 2 jablka 
  • 2 hrnky jemných ovesných vloček
  • 2 PL sekaných mandlí
  • 2 PL slunečnicových semínek
  • 2 PL mletého lněného semínka
  • 1 hrnek kokosové zakysané smetany
  • 1 PL sekané hořké čokolády
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 PL čekankového sirupu
  • skořice, dle chuti mletý kardamom

Příprava pokrmu

Jablíčka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Troubu rozpálíme na 200 st. 
Ovesné vločky smícháme s práškem do pečiva, sekanými mandlemi, slunečnicovým semínkem a drceným lněným semínkem.
Přidáme skořici a kardamom a promícháme.
Smícháme se strouhanými jablíčky, přidáme kokosovou zakysanou smetanu (Lidl nebo Kaufland – či prodejny zdravé výživy) – lze nahradit klasickým jogurtem a přidáme čekankový sirup.
Vše zamícháme.
Na pečící papír klademe lžící těsto a lehce rozmáčkneme na placičku.
Pečeme v troubě cca 15 minut.