Doba přípravy do 15 minut
Ovesná kaše s dušenou hruškou a sezamem
Ingredience:
- 30 g ovesných vloček
- 170 ml mléka (lze použít kravské či kozí, ovčí nebo rostlinné)
- 1 měkká hruška
- skořice
- vanilka
- kardamom dle chuti
- sezamové semínko
- hořká čokoláda
- 1 PL rostlinného oleje nebo ½ PL ghí
Příprava pokrmu
Ovesné vločky povaříme v mléce, které napůl zředíme vodou (cca 70 ml vody a 70 ml mléka). Povaříme se špetkou skořice na mírném plamenu, cca 8 minut. Vločky hezky nabydou. Pak přidáme zbytek mléka a rozmícháme.
Hrušku omyjeme, nakrájíme na kostky a vložíme do kastrolu na 1 PL oleje či trošku ghí. Orestujeme, zasypeme skořicí a mletým kardamomem dle chuti, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka cca 8 minut.
V hlubokém talíři servírujeme kaši zalitou dušenou hruškou. Posypeme sezamem a postrouháme hořkou čokoládou.
Ovesné vločky obsahují spoustu vitamínů, antioxidantů a komplexních sacharidů. Obsahují také velké množství vlákniny, které zpomaluje trávení a my vydržíme sytí až do dalšího jídla – tedy do oběda!