3 hodiny předem namočit čočku

Doba přípravy 25 minut

Placky z červené čočky se zeleninou

Ingredience:

  • 50 g červené čočky
  • 125 g zeleniny (cuketa, mrkev, petržel)
  • 1 PL oleje
  • sůl
  • pepř
  • kari dle chuti
  • sekaná petrželka

Příprava pokrmu

Červenou čočku několikrát propláchneme a přidáme 110 ml čerstvé vody – necháme namočené cca 3 hodiny odstát.

Mezitím připravíme zeleninu dle plánu – například cuketu, mrkev a petržel. Zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Orestujeme na ½ pl oleje doměkka, osolíme, opepříme, můžeme přidat stroužek česneku.

Namočenou čočku rozmixujeme s troškou kari v mixéru na těstíčko. Na kvalitní teflonové pánvi opékáme placky z obou stran. Plníme restovanou zeleninou.

Na talíři zakápneme balzamikovou redukcí a posypeme sekanou petrželkou. K této variantě se výborně hodí dip ze zakysané kokosové smetany (Lidl).

Přikousneme plátek žitného chleba.