3 hodiny předem namočit čočku
Doba přípravy 25 minut
Placky z červené čočky se zeleninou
Ingredience:
- 50 g červené čočky
- 125 g zeleniny (cuketa, mrkev, petržel)
- 1 PL oleje
- sůl
- pepř
- kari dle chuti
- sekaná petrželka
Příprava pokrmu
Červenou čočku několikrát propláchneme a přidáme 110 ml čerstvé vody – necháme namočené cca 3 hodiny odstát.
Mezitím připravíme zeleninu dle plánu – například cuketu, mrkev a petržel. Zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Orestujeme na ½ pl oleje doměkka, osolíme, opepříme, můžeme přidat stroužek česneku.
Namočenou čočku rozmixujeme s troškou kari v mixéru na těstíčko. Na kvalitní teflonové pánvi opékáme placky z obou stran. Plníme restovanou zeleninou.
Na talíři zakápneme balzamikovou redukcí a posypeme sekanou petrželkou. K této variantě se výborně hodí dip ze zakysané kokosové smetany (Lidl).
Přikousneme plátek žitného chleba.