Doba přípravy 15 minut
Zeleninová polévka s cottage sýrem a žitnými krutony
Ingredience:
- 130 g zeleniny (mrkev, petržel, cuketa)
- 300 ml zeleninového bujonu
- 80 g cottage
- 1 PL lněného oleje
- kurkuma
- sůl
- pepř
- bylinky dle chuti
- plátek žitného chleba
Příprava pokrmu
Oloupanou a omytou zeleninu nakrájíme na kostky, sýr nakrájíme na kostky.
V hrnci rozpálíme olej a zeleninu na něm orestujeme, zasypeme kurkumou a promícháme. Zalijeme vývarem a povaříme doměkka – cca 8 minut. Dochutíme solí, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Mezitím opečeme žitný chleba na topinku a nakrájíme na krutony.
Na talíři doplníme polévku o sýr Cottage, čerstvými bylinkami a pepřem. Doplníme krutony ze žitného chleba.