Doba přípravy 15 minut

Zeleninová polévka s cottage sýrem a žitnými krutony

Ingredience:

  • 130 g zeleniny (mrkev, petržel, cuketa)
  • 300 ml zeleninového bujonu
  • 80 g cottage
  • 1 PL lněného oleje
  • kurkuma
  • sůl
  • pepř
  • bylinky dle chuti
  • plátek žitného chleba

Příprava pokrmu

Oloupanou a omytou zeleninu nakrájíme na kostky, sýr nakrájíme na kostky.

V hrnci rozpálíme olej a zeleninu na něm orestujeme, zasypeme kurkumou a promícháme. Zalijeme vývarem a povaříme doměkka – cca 8 minut. Dochutíme solí, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Mezitím opečeme žitný chleba na topinku a nakrájíme na krutony.

Na talíři doplníme polévku o sýr Cottage, čerstvými bylinkami a pepřem. Doplníme krutony ze žitného chleba.