Doba přípravy do 30 minut

Fazolový prejt z červených fazolí

Ingredience pro 6 osob:

  • 400 g cibule
  • 400 g červených fazolí
  • 3 PL oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sojová omáčka dle chuti
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • majoránka, kmín
  • bylinky na posypání
  • plátky žitného chleba

Příprava pokrmu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji.

Jakmile začne sklovatět, přidáme uvařené fazole (lze použít i z konzervy – propláchnuté a okapané). Přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, kmín, sůl, majoránku a pepř.

Mírně podlijeme vodou a podlijeme vodou a dusíme cca 5 – 8 minut.

Promícháme a tyčovým mixérem nebo v robotu rozmixujeme na pomazánku. Dochutíme solí a pepřem. 

Zdobíme výhonky, semínky nebo sekanými bylinkami.