Doba přípravy do 30 minut
Fazolový prejt z červených fazolí
Ingredience pro 6 osob:
- 400 g cibule
- 400 g červených fazolí
- 3 PL oleje
- 2 stroužky česneku
- sojová omáčka dle chuti
- sůl
- hrubě mletý pepř
- majoránka, kmín
- bylinky na posypání
- plátky žitného chleba
Příprava pokrmu
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji.
Jakmile začne sklovatět, přidáme uvařené fazole (lze použít i z konzervy – propláchnuté a okapané). Přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, kmín, sůl, majoránku a pepř.
Mírně podlijeme vodou a podlijeme vodou a dusíme cca 5 – 8 minut.
Promícháme a tyčovým mixérem nebo v robotu rozmixujeme na pomazánku. Dochutíme solí a pepřem.
Zdobíme výhonky, semínky nebo sekanými bylinkami.