Recepty

Pochutnejte si od snídaně po večeři

Celerové škvarky

Celerové škvarky

Celerové škvarky jsou vysmažené kostičky celeru okořeněného uzenou paprikou a solí. Díky pozvolnému smažení jsou křupavé a lahodné. Vhodně doplní například maso nebo luštěninové placky či sekanou.

číst více
Čočková sekaná

Čočková sekaná

Čočková sekaná je další zajímavou variantou zpracování luštěnin a zeleniny. Nabízí mnoho variant, které můžeme připravit buď dle plánu MB nebo dle sezóny. Díky lněnému semínku má pevnou konzistenci. Chutná teplá i studená.

číst více
Zelná polévka s uzeným tofu

Zelná polévka s uzeným tofu

Zelná polévka s uzeným tofu je odlehčenou vegetariánskou alternativou klasické zelňačky. Kysané zelí obsahuje vitamín C a díky obsahu bakterií mléčného kvašení podporuje pestrost střevního mikrobiomu. Během zimy dodává kysané zelí živiny, podporuje tvorbu krve a hormonů, snižuje únavu a zvyšuje obranyschopnost organismu.

číst více

Přijďte na mé kurzy vaření.

Pořádám kurzy vaření podle principů Metabolic balance nebo podle principů ájurvédy.

Naučíte se jednoduše zpracovat a zkombinovat jednotlivé suroviny, využít sílu aktuální sezóny, používat koření tak, aby vám jídlo nejen chutnalo, ale také ozdravilo tělo a pohladilo duši.

jarmila@jarmilaklackova.cz
+420 606 900 366